Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΜΑ - COPENHAGEN



Ξέρω πως σας έλειψα εδώ και μερικές ημέρες. Επανορθώνω όμως γρήγορα και έχετε να δείτε μέσα στην εβδομάδα υπέροχες εικόνες και ιδέες για το χειμερινό σας σπίτι! 
To διάσημο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, ανακαινίστηκε πρόσφατα με λίγο πιό δραμματικό ύφος από πρίν. Μάλιστα χαίρομαι που θα το φιλοξενήσω στο blog μου, γιατί γύρω στα μέσα του Σεπτέμβρη είχα δει μια εκπομπή μαγειρικής και ο σέφ - ιδιοκτήτης του εστιατορίου Rene Redzepi, μαγειρεύει μόνο με φυσικά φρέσκα υλικά, με μεγάλη αδυναμία στα λαχανικά και τα όστρακα



Η ανακαίνιση λοιπόν, έγινε από τους σχεδιαστές του γραφείου Space Copenhagen  κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, όπου έλειπε όλη η ομάδα των σεφ εκεί. 
Η χρωματική παλέτα αρκέστηκε σε αποχρώσεις του ξύλου και του ασπρόμαυρου και η αίσθηση του χώρου παρέμεινε με σεβασμό στο φυσικό στοιχείο που λατρεύει πάρα πολύ ο Ρεντζέπι.

ο ανακαινισμένος βοηθητικός χώρος του προσωπικού, φοβερή οργάνωση!
 Τοποθετήθηκαν σκουρόχρωμοι όγκοι στη μέση του χώρου, ώστε να υπάρξει διαχωρισμός του φαγητού και του ποτού, οι οποίοι ενώθηκαν με τις λευκές κολώνες, κάτι σαν συνύπαρξη και διαχωρισμός ταυτόχρονα, του νέου με το παλιό (έτσι πρέπει να γίνονται οι παρεμβάσεις σε ένα χώρο).
 Τα έπιπλα έγιναν όλα ειδική παραγγελία.....
 Και αυτό που λατρεύω απίστευτα είναι η γούνα στις καρέκλες και οι πολύ διακριτικές κουρτίνες που μπήκαν σαν πλαίσια, για να κρύψουν τη γύμνια του τοίχου περισσότερο, παρά να σταθούν μπροστά στο παράθυρο.



 Για να απολαύσει κάποιος τα παρακάτω πιάτα, πρέπει να κάνει κράτηση μήνες πριν μιας και το Νοma ανήκει στα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.....

όταν λέμε λάτρης της φύσης, είναι λάτρης ακόμη και στην απόδοση της εικόνας της στα πιάτα του.....

Είπατε κάτι για την άνοιξη στο πιάτο σας;

Καλή όρεξη!
Χοχο
Βαλεντίνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου